10.000 Metalbijbels weggeven!

Ons verlangen is om 10.000 nieuwe Metalbijbels te drukken en deze de komende jaren weg te geven. In de afgelopen 10 jaar hebben we al 15.000 Metalbijbels in Nederland en België mogen verspreiden.  Vaak wordt er verondersteld dat er onder niet-christenen weinig belangstelling is voor Gods Woord, niets is minder waar. Onze vrijwilligers kwamen daar een poos geleden op een bijzondere manier achter. Ze wisten niet wat ze meemaakten. Ze waren in de veronderstelling dat een voorraad van 1000 Bijbels veel te groot was voor één concert. Tot hun verbazing kwamen ze er een half uur later achter dat deze voorraad te klein was. Als zoete broodjes waren ze weggegeven. Alle Metalbijbels die ze meegenomen hadden, waren in één keer op. Wat ze zagen was een grote groep Iron Maiden-fans die enthousiast hun net gekregen geschenk aan het bekijken waren. Na afloop vonden we er slechts vijf terug. Kortom de kracht van de Bijbel werkt!

Tot geloof gekomen

Dit laatste is ook te merken aan de positieve reacties die we geregeld aan de stand mogen ontvangen. Jongeren die zich jarenlang niet welkom hebben gevoeld en vervreemd zijn geraakt van God en de kerk, en die bij ons komen om te vertellen dat ze zich geaccepteerd voelen hoe ze zijn. Jongeren die niks met het geloof te maken wilden hebben, en nu nieuwsgierig zijn en met vragen bij ons komen.

Heel bijzonder was het getuigens van een metalliefhebber die in zijn plaatselijke kerk zijn getuigenis gaf, hoe hij door het lezen van een Metalbijbel die hij ontvangen had tot geloof was gekomen. Iets waar we dankbaar waren toen hij dit bij de stand kwam vertellen. Een bevestiging voor ons dat God werkt door de Metalbijbel heen, en Hij ook hen lief heeft.

Wat is een Metalbijbel?

De Metalbijbel is een zogenaamde 'doelgroep-Bijbel' welke specifiek gericht is op hardrock- en metalliefhebbers. De Bijbel bestaat uit een goed leesbare versie van het Nieuwe Testament (Het Boek), met voor- en achterin getuigenissen en artikelen van bekende artiesten uit het metalgenre. Zij vertellen hierin wie Jezus voor hen is en welk een grote rol Hij in hun leven speelt. Zo zijn er onder andere getuigenissen te lezen van Nicko McBrain (Iron Maiden), Michael Sweet (Stryper), Brian 'Head' Welch (Korn, en de metalpastor Bob Beeman (Sanctuary International). De Metalbijbel is relevant gemaakt voor de doelgroep door het donkere ontwerp en de handige grootte, zodat hij gemakkelijk is mee te nemen. Door deze vormgeving is de Bijbel uit de kerkomgeving gehaald en midden in de hardrock en heavy metal wereld geplaatst. Dat maakt de Metalbijbel een uniek product, omdat het twee op het eerste oog tegenovergestelde werelden bij elkaar brengt.

Naast de Metalbijbel is er ook nog de Metalbijbel CD. Voor meer informatie hierover, klik [hier]

Mocht u een donatie overwegen en een Metalbijbel of CD willen ontvangen, dan kun u het onderstaande formulier invullen. Wilt u slechts een donatie doen dan kunt u ook op de onderstaan de knop klikken: